Elite Art Gallery  expoziția colectivă de pictură, grafică și artă decorativă ”suvenir de București – ediția de iarnă”, 18 noiembrie 2014 -10 ianuarie 2015.

Artista Cristina Ilinca participă cu lucrări în expoziție.

Suvernir de Bucuresti 2014

Magia Bucureștiului
„Apropierea sărbătorilor de iarnă declanșează în noi o sete de magie, pe care încercăm să o umplem cu străluciri, lumină, culori, arome, zarvă veselă și uneori cu o indulgentă uitare de sine care ne permite să revenim pentru un timp în acea perioadă a copilăriei în care lumea reală și cea fermecată se contopeau fără probleme, iar noi hălăduiam fără griji prin lumea miraculoasă. Bucureștiul însuși, crescut din smârcurile folclorului său, încețoșat în iarnă de negurile bălților și lacurilor deasupra cărora plutesc frumoase iele zălude, își aruncă boem pelerina magică în preajma primelor colinde și, reluându-și vechiul joben elegant o pornește agale la o plimbare pe strada Mântuleasa, spre Dudești sau spre Obor, în căutarea unui sfat de taină cu câte o vrăjitoare bătrână, cu negi și zbârcituri, care mai știe să stingă tăciuni în apă și să facă farmece de dragoste ca „să-l aducă vălătuc/pe ibovnicul uituc” sau a țigăncilor ghicitoare adunate în preajma corturilor de bâlci, de unde se revarsă lumina și magia, împreună cu hohotele de râs provocate de neisprăvenia clovnului Ciacanica și ale multicolorilor săi prieteni. În drumul său este salutat cu drag, umor sau maliție de către prietenii săi artiști, care apoi, înfumurați, se întrec în a spune cunoscuților povești care mai de care mai fanteziste despre el.
Obiectele pe care le-am adus în fața publicului sunt o mică scânteiere din vraja cea mare pe care Bucureștiul o poartă cu sine și o împărtășește cu noi, copiii lui de suflet și de intelect, localnici sau doar trecători prin urbe. Sper să vă regăsiți în această fascinație și ca ea să vă poarte în lumea fermecată a cărei poartă magică a deschis-o apropierea sărbătorilor de iarnă! (Cristina Ilinca)